Željko Samardžić a.k.a Željko Hipsterdžić

Željko Samardžić je promenom imidža šokirao javnost, ali je sebi obezbedio i mesto na blogu ESTRADAnje. Bravo za njega!

Kunem vam se životom i ranjenom dušom svom da sam pre verovao da ću videti nilskog konja u Velikoj Moravi, nego što će me Željko Samardžić inspirisati da pišem o njemu. Ali, desilo se i to. Da ne budem pogrešno shvaćen, Željko je ozbiljan pevač, sa mnogo više hitova i uspeha u karijeri nego skandala, pa mi je možda baš zato u medijskom smislu uvek bio dosadan za komentarisanje.

Ono po čemu je bio poznat i na čemu su mu mnogi zavideli je činjenica da je karijeru započeo prilično kasno, pa je zvezda postao kao ozbiljan i mator čovek. Pevanje i pesme su sve do sada bili ono što je učvrstilo njegovo mesto da domećem estradnom nebu. Zbog bolesti, ali ja bih dodao i novih trendova na estradi, odsustvovao je nekoliko godina iz javnog života, a Srbi su prestali da slave i 8.mart, jer realno što da ga slave ako Željko tog dana ne pravi koncert?!

Ove godine na YouTube sajtu stidiljvo je počeo da promiviše nove pesme, ali je svoj novi imidž, koji je sve zaprepastio, predstavio u emisiji kod Ivana Ivanovića. Javnost je bila skandalizovana, a ja sam se iskreno u prvi mah nasmejao, i nisam se folirao da ga nisam prepoznao. Željko Samaradžić, do juče prosečnog vizuelnog identiteta, dobro ispod proseka, u sedmoj deceniji života rešio je da počne da prati trend i to ne bilo koji već onaj mladalački, instagramsko – hipsterski. Trenutno je verovatno najstariji domaći hipster, sa novim naočarima, prstenjem na rukama, narukvicama, novim načinom štucovanja brade i brkova, teranjem kose na stranu, sed, u fensi odelu izgleda kao promoter “Pitty Uomo” modne smotre u Italiji. Ruku bih u vatru stavio da su on ili njegovi saradnici baš na ovim stranicama na intertenu našli inspiraciju za njegov novi imidž.

Posle nekoliko godina medijske pauze, hipster deda Željko preko noći je postao viral i sprdnja na raznim “internetovima”, umesto viral po hitu, na šta smo od njega navikli. Ali pravila savremenog šou biznisa su surova, pa i dede moraju da se podmlade, ne bi li priviklu pažnju medija.

😎 @yasonopt

A post shared by Željko Samardžić (@zeljko_samardzic) on

Ako mene pitate, uspeo je! Meni se izgled Željka Hipsterdžića dopada. Šta čovek da radi, da je pevačica pa da ugradi silikone i posrne kao mnoge njegove koleginice devedesetih? Ali on nije pevaljka, on čak nije mogao da posegne ni za onim muškim pravilom “kriza srednjih godina“, pa da obuče kožne pantalone, kupi sportski automobil, počne da kuša “Vijagru” i kreše neku starletu ne bi li dobio naslovnu stranu. Ne, to mu tek ne bi nikako pristajalo. Ovaj modni eksperiment je mnogo bolji, jer nas je Željko naučio, da pored krize srednjeg doba, očigledno postoji i “kriza trećeg doba“! Sedamdesete su nove pedesete, definitivno! Pored toga njegovo ponašanje prati i stihove njegovog velikog hita “Lud sam, al’ mogu još da poludim“, a ima li za pevača išta bolje i lepše nego kada bukvalno i živi ono što peva? Ja mislim da nema.

#jutarnjiprogram #dobrojutro #pink

A post shared by Željko Samardžić (@zeljko_samardzic) on

Svoj “hipsteraj” Željko je počeo da promoviše na pravi način i to na najboljoj društvenoj mreži, stvorenoj za ovakve aktivnosti. U trenutku dok ovo pišem njegov zvanični Instagram nalog @zeljko_samardzic broji 476 postova, on prati 350 ljudi, a njega 6 002. Da je brzo ušao u novu ulogu govori i činjenica što on poput pravog influensera i modnog blogera na svom nalogu reklamira proizvode kojima neguje svoju novu bradu i brkove, a žene, njegove najvernije obožavateljke su oduševljene do krajnjih granica imbecilnosti. Ako je tako ko smo mi da nam smeta imidž Željka Hipsterdžića?

🎁 @thegoldenspartan Baš ste me obradovali, hvala mnogo!

A post shared by Željko Samardžić (@zeljko_samardzic) on

Ostavljam vam i link njegove nove pesme, ali i link pesme koju ja najviše volim.

Fotografije: Instagram
Milivoje Mili Čolić

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *