5 pesama za novi repertoar Ivice Dačića

Kunem vam se životom i ranjenom dušom svom da je došlo vreme da Ivica Dačić poradi na repertoaru koji izvodi.

Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan posetio je Srbiju, a tom prilikom u njegovu čast predsednik Aleksandar Vučić organizovao je i svečanu večeru. Jer, takav je red. U medijima su se pojavili svi mogući detalji vezani za ovu svetkovinu, od predjela do deserta! Za vreme deserta, koji su činili voćna salata i kesten-pire sa šlagom, nisu se “uvaljivali ventilatori”, ali su se razmenjivali bicikli i ćilimi. Prateći celu ovu ujidurmu, shvatio sam da Srbija ima adekvatne prostore, kuvare i ivent menadžere za organizaciju jedne večere na međudržavnom nivou, ali nažalost nema adekvatne umetnike koji bi zabavljali domaće i strane zvaničnike.

Vlada Republike Srbije ima predsednika, ministre, sekretare…, ali joj očigledno fali samo jedna pevačica! Zato je ovu ulogu “zabavljačice i pevačice” na svoja pleća preuzeo Ivica Dačić. Aktuelni ministar spoljnih poslova voli da peva, uz to pevanje mu i ide od ruke, i ja se ni malo nisam začudio što se baš on latio mikrofona i na “turskom” jeziku pevao predsedniku Erdoganu. Ovom prilikom sam saznao, video i čuo da je uzastopno pevanje reči “Osman i aga“, zapravo pevanje na turskom. I dok se ja nerviram na kojoj televiziji će se emitovati “Zvezde Granda”, prava estrada se dešavala na svečanoj večeri gde je muftija beogradski Ivici Dačiću davao bakšiš.

U politiku se, što bi naš narod rekao, razumem kao “Marica u krivi kurac“, ali u estradu se i te kako razumem, pa ne mogu da se otmem utisku da je repertoar Ivice Dačića postao mnogo dosadan. Nema gde nije pevao, a repertoar sveden na tri pesme. “Milajcku” je toliko pevao da je više ne peva ni Halid Bešlić, jer čovek nije siguran čija je to pesma, a Željko Joksimović se davno odrekao svih autorskih prava na ovaj hit. “O sole mio” bila je numera koju je izvodio na inauguraciji predsednika Vučića, a sada je zapevao i na famoznom “turskom”. Složićete se vrlo, vrlo, sveden i štur repertoar imajuću u vidu njegove glasovne mogućnosti i šou biznis potencijal.

Zato ja u ovom blogu navodim pet pesama koje bi mogle da osveže muzički repertoar Ivice Dačića. Kada se tih pet nakalemi na ove tri pesme, koje su svima dojadile, dobija se magičan broj osam, a zna se da je to dovoljan broj pesama za jedan skroman, ali kvalitetan CD.

Neću da budem k’o mašina- Ceca Ražnatović

Krajnje je vreme da ministar Dačić otpeva i nešto od Cece! Stvarno nema smisla. Od svih njenih hitova ja smatram da je ova pesma najprikladnija. Ivica nije političar mašina, i on ne robuje predrasudama o tome kako bi jedan političar trebalo da se ponaša. A i mi smo kao narod jako čudni. Živka je pušila, imala ljubavnika i kartala se, a smeta nam što jedan ministar koji ume da peva voli da drži mikrofon. Stvarno smo stoka.

Dođi da se pomirimo- Zorica Brunclik

Ovu pesmu predlažem zbog ljubavnog, veoma potresnog stiha: “Raspala se naša ljubav kao stara Jugoslavija”.

Ako ti potražim- Novica Negovanović

Pažljivo slušajte muziku i tekst i shvatićete zašto bi baš ova pesma u izvođenju ministra Ivice bila pravi audio-vizuelni spektakl.

Slobodane, mili brate- Snežana Petković

Ovde je sve rečeno samo od sebe.

Ova noć- Miroslav Ilić

Svaka noć u kojoj Ivica peva ima neku čudnu moć, a poznato je da političari najviše vole moć, čak više i od vlasti!

Kao BONUS TRACK predlažem da ministar Dačić u repertoar uvrsti i numeru Marije MaXime “Aleksandar Vučić”, koja u njenom izvođenju i nije postala neki hit, iako nije bila bez potencijala.

Naslovna fotografija: Alo.rs

Milivoje Mili Čolić

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *