Svetski, a naš! Dejan Marinković objavio još jedan CD

Upoznajte Dejana Marinkovića, kantautora koji se proslavio u Poljskoj i SAD-u.

Poznati kantautor iz Beograda, Dorćolac, Dejan Marinković koji se proslavio u Poljskoj i na prostorima SAD-a, objavio je još jedan CD za produkcijsku kuću PGP RTS pod nazivom ,”Jul u očima“, čiji omot fizičkog izdanja veoma podseća na izgled nekadašnje LP ploče. Sve je u retro stilu, te podseća na godine mladosti koje je proveo u Beogradu.

Ovaj kantautor  se bavi muzikom od svoje sedme godine.  Još tada je otkrio svoj talenat za pevanje, sviranje gitare i klavijatura, komponovanje muzike i pisanje tekstova. Dejan je odrastao na Dorćolu. Od 1984. do 1992. godine je živeo u Poljskoj, gde su neke od njegovih pesama bile hitovi na televizijskim i radijskim stanicama. Od 1992. do 2017. godine je živeo u Mineapolisu, SAD, gde je snimio više pesama  sa poznatom svetskom grupom ,”Toto“.

Generalno sam perfekcionista, pa zbog toga sam često naporan i sebi i drugima. Uživao sam u stvaranju albuma ,”Jul u očima”, koji je već treći u izdanju PGP-a. Svih 14 pesama na albumu zvuče onako kako sam ih zamišljao tokom stvaranja, a da bi se to postiglo, uloženo je mnogo truda. Veliko priznanje mi je to što su članovi RTS-ove komisije ocenili album kao jedan od najboljih od raspada države. Nadam se da će publika, koja ceni ambicioznu muziku doživeti ovaj album kao vremeplov u neka lepša vremena kada je muzika bila na ceni“- izjavio je Dejan o svom poslednjem projektu.

Dejanove pesme ,”I Wish That You Were Here” i ,”Gdy zapada noć” su bile broj jedan u najpopularnijem evropskom muzičkom časopisu – Bravo 37 nedelja. U martu 2015. godine Dejanova pesma ,”I Wish That You Were Here” je proglašena za najbolju pop kompoziciju na takmičenju “Nagrade muzičke akademije” u Los Anđelesu. Ova pesma je izabrana i proglašena za najbolju među hiljadama kompozicija iz cielog sveta. U aprilu 2016. godine Dejan Marinković je proglašen za najboljeg umetnika nedelje od strane popularnog francuskog radija – CETA.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *