JELENA ROZGA I KRIZA IDENTITETA

Jelena Rozga predstavila novu pesmu i spot „Uzmem koliko mi daš“.

Bio sam ubeđen da je Jelena Rozga sebi konačno priznala da je najbolje da peva narodnjake i bio sam jako srećan zbog nje, njenog habitusa i cele te ujidurme oko kliktanja i pregleda kojih je imala onoliko. Snimila je čuvenu pesmu „Cunami“ i mogli smo reći da se konačno implementirala na vrh balkanske scene. Uradila je i ceo album sa autorima iz Srbije, snimala spotove isključivo u gaćama, trudila se da se predstavi kao seks bomba i ja sam zaista mislio da je žena priznala i sebi i nama svoju pravu prirodu.

Iako volim mnogo njenih pesama, Jelena Rozga mi je uvek bila bezlična, bezbojna i bezukusna šou biznis figura kojoj je mnogo više falilo, nego što je imala. Čak ni kresanje sa Stjepanom Hauserom nije moglo da nadomesti sav taj šou biznis nedostatak. Neko vreme je nije bilo, a ovih dana vidim da je izdala novi singl. Vratila se staroj ekipi, a stara ekipa uvek ima stare ideje. Pesmu „Uzmem koliko mi daš“ potpisuju Tonči Huljić i Vjekoslava Huljić. Vjekoslava vam je inače pokušaj Marine Tucaković na hrvatskom, ali kako drugu nemaju prinuđeni su da trpe nju i pevaju ono što ona napiše. Nova pesma Jelene Rozge zvuči kao da je napisana u teškim trenucima dosade, i da je kao takva stavljena u neku treću fioku iz koje je izvučena i poklonjena Jeleni. Namerno kažem da je poklonjena jer ne znam ko je lud da traži pare za ovo, a ne znam da li postoji i luđi da za ovako nešto da novac?! Na sve to što zvuči kao dosadan, letnji pesmuljak koji bi se mogao opisati heštegom #budibogsnama, dodata je i presmešna estetika, koja jasno upućuje da je večita gospođica Rozga u teškoj krizi identiteta. Iz kilota i čizama do pupka Rozgica se vraća devojačkim, nevinim, cvetnim, tufnastim i prpošnim haljinama od viskoze, plete kike i kosu uvija u lokne i u pedesetoj izigrava Crvenkapu koju „vuk“ na velosipedu voza kroz neku livadu.

Mene ni malo ne čudi što Hrvati vole našu muziku i pevaljke, kada vidim šta im njihove serviraju, sasvim mi je opravdano što luduju za ovim našim. Uvredila se ili ne, tek ovo što je ponudila Jelena Rozga u Srbiji bi bila savršena kampanja za toalet papir. Mirisala bi na lavandu.

Naslovna fotografija: bummagazin.com
Tekst: Milivoje Mili Čolić

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *