Tri domine “Grand produkcije”

Pored dobrih pevača i pevačica “Grand produkcija” je poslednjih godina iznedrila i tri domine. Ove mlade dame predstavljaju svojevrstan primer smene generacija, a zbog specifičnog muzičko-scenskog izraza zavređuju posebnu estradnu analizu.

Neosporna je istina da svi pevači i pevačice koji su potekli iz takmičenja “Zvezde Granda” znaju da pevaju, pa tako i njih tri raspolažu dovoljnom količinom pevačkog talenta i umeća koje je prijatno za uši i enormnom količinom lepote i seksepila koji prijaju očima. Teško je sa sigurnošću tvrditi da li bi danas bile tu gde jesu da je za vreme njihovog takmičenja postojala zavesa koja bi u ovom slučaju sakrila sve njihove glavne kvalitete koji su okidač za skretanje pažnje na piramidalno ustrojenoj domaćoj estradnoj sceni.

Nikolina Kovač, Milica Pavlović i Katarina Grujić su najsvetliji i najbolji primer smene generacija kada su “pevaljke” u pitanju. Tačno je da je i pre njih bilo zgodnih, lepih i seksi pevačica, jeb.š pevačicu ako nije takva, ali njih tri su među prvima shvatile da “seks prodaje“, ali ne bilo kakav seks jer danas je na estradi sve seks, već domino seks! U vremenu koje ne poznaje dame sa identitetom i integritetom, u kome se savremene mlade žene uglavnom dele na princeze i kučke, za njih tri se na osnovu analize muzičko-scenskog stila može reći da su moderne folk “kučke”. Po načinu na koji prezentuju svoju dominantnost mogu se podeliti na vanila, softcore i hardcore stil, a samim tim rangiraju se od trećeg do prvog mesta, još uvek nedovoljno razvijene folk domino liste u nas.

III mesto

Nikolina VANILA Kovač

Neka vas ni na trenutak ne zavara aristokratska i gotovo čedna lepota Nikoline Kovač. Ova oživljena porculanska lutka kao da ima malu krizu identiteta i baš zato zauzima treće mesto ove liste sa opisom “vanila“. U emisijima ona nastupa smerno i povučeno, govori tiho, biranim rečima u cvrkutavom tonu, ističući skromnost kao svoju osnovnu karakternu vrlinu, zanemarujući svoju raskošnu lepotu, zbog koje mnogi zavide Saši Kaporu njenom suprgu i ocu njenog muškog deteta. Svako ko tvrdi da su plavuše po svojoj prirodi jako nežne i da njihov habitus ne može da bude domino grdno se vara, jer upravo ova nežna i krhka lepotica dokazuje da može da bude “sumnjivo lice” koje je i opevala. U samo tri minuta koliko traje vizuelizacija njene najpoznatije pesme “Sumnjivo lice“, o kojoj bi Branislav Nušić sigurno imao šta da kaže, Nikolina je uspela da “zipuje” i široj javnosti pokaže sve odlike domino dame koja negde duboko čuči u njoj. Bez obzira što je ona u pesmi napadnuta žena u čiju ljubav sumnja muškarac koji je voli i čeka da dođe iz provoda ona se brani na veoma siguran način ostavljajući utisak osobe koja zna šta hoće, koja je sposobna da celonoćno bančenje po klubovima iznese u apsolutnoj vernosti prema mužjaku koji je u cik zore budan čeka u ljubavnom gnezdu. Od aksesoara sve je tu: crni triko, kožne čizme iznad kolena, lanci i katanci preko grudi, lisice su sigurno u nekoj ladici koja se nalazi u sobi u kojoj Nikolina rukama udara o zid. Tu su i crne cipele sa visokom potpeticom, suknja sa bičevima, providna haljina i bunda… Besomučnim ponavljanjem stiha “Gdje si bila?” Nikolina nedvosisleno poručuje da ne podnosi bilo kakve sisteme kontrole i da može da funkcioniše samo u mirnoj luci sa nemirnim morem. Oko nje su muzičari sa maskama preko očiju koji celom spotu daju samo još nekoliko nijansi sive do onih famoznih pedeset! Nikolinin pogled totalno seče, zavodi i poziva na greh u kome ona određuje stepen grešnosti. Ipak, Nikolina je “vanila” jer joj nedostaje bič, i u poređenju sa svoje dve koleginice mala je beba, pa ovoga puta njoj pripada bronzana medalja na ovom “estradnom takmičenju”.

II mesto

Milica SOFTCORE Pavlović

Od kako se pojavila na domaćoj estradnoj sceni ne prestaje da šokira i pomera granice, posebno u okvirima projekta “Zvezde Granda” koji je začeo i rodio ovu nesvakidašnju pevačicu mlađe generacije. Činjenica što dolazi sa juga Srbije, iz Leskovca, sama po sebi upućuje da je reč o devojci vrele krvi sa kojom nema mnogo zajebancije. Tokom takmičenja zbog načina na koji je igrala, kao da je uključena na trofaznu struju, konstantno je bila tema pohvala i žestokog osporavanja. Spoj specifične lepote i seksepila koji ne voli da krije učinio ju je najintrigantnijom takmičarkom sezone u kojoj se borila za pobedu. Prva je u istoriji takmičenja “Zvezde Granda” otpevala pesmu na engleskom jeziku. O njenom ljubavnom životu se gotovo ništa ne zna, pa se sumnja čak i u njene seksualne afinitete, što joj samo pomaže da bude predstavnica folk domina. Činjenica da se ne zna koga bi Milica izdominirala, celoj ovoj priči samo daje onu fenomenalnu dozu misticizma koji u mnogima povećava želju da osete njen bič. Njene pesme većinom su brze, a tekstovi imaju seksualne i pomalo perverzne konotacije. Milica se oblači po principu “sve se vidi, a ništa se ne vidi“, ona pije mohito, ne demantuje da dominira dok jaše ponije. U njenim spotovima uvek je više žena nego muškaraca, a aksesoar je gotovo porno iz visoke i ozbiljne produkcije. Svega tu ima: uskih korseta, visokih štikli, kupaćih kostima, koji su za sve osim za kupanje, lančića i lanaca, kaišića i kaiševa… Materijali su knjiški domino, isključivo metal, koža, likra i lasteks. Pa ko voli neka izvoli! Način na koji ona igra je takav da upućuje samo na to da je rođena da vas gazi ili da vam drma kavez u kome vas je kao domina zatočila. Pohvale na račun njenog muzičko-scenskog nastupa, po uputu iz jedne njene pesme, možete izreći onako kako psujete! Shodno tome Milici srebrna medalja uz “dobra je u pi..u materinu”. Tek kada vidite kvalitete prvoplasirane biće vam jasno zašto je Milica “softcore”.

I mesto

Katarina HARDCORE Grujić

Ova fatalna brineta pomutila je estradne vode, posebno među mlađim koleginicama. Šuška se da je ne vole, a i zašto bi, juče se ispilila, snimila samo tri pesme i dva spota, a ne zna se koja joj je pesma veći hit. I dok neki kažu da joj je glas pukao, a glasne žice stradale od hladnih špricera i hladnih cigareta, ona je priče profesionalno gutala i žalila se da nije mogla da izdrži tempo kojim je nastupala nakon hitova “Jedno đubre obično” i “Lutka“. U svom nastupu i svojim pesmama Katarina je sigurna u sebe i u ono što hoće. Ona je ozbiljna i naredbodavna, zgodnog i tetoviranog tela, punih usana koje dodatno pumpa onom vakuum spravicom, čije je i zaštitno lice, a prodaje se u poznatom lancu drogerija u Beogradu. Svoju domino stranu Katarina je ipak uspela da dostojno predstavi u spotu za svoju poslednju pesmu “Greška“. Dok gledate ovo video ostvarenje apsolutno vam je jasno zašto ona “nikada nije zaspala sa lutkama” i zašto je ostavila “jedno đubre obično”. Kada je u pitanju aksesoar čini se da je sve lance, katance, štikle i kaiševe pokupila od svoje prethodne dve koleginice i stavila ih na sebe. Svojim pogledom, ponašanjem, igranjem i tekstom koji peva ona prkosi uobičajenoj balkanskoj postavci koja bi mogla da se sublimira u onu kako je stvorena da se na njoj izređa fudbalski tim, jer Katarina Grujić bi muškom greškom uspela da nazove i Kristijana Greja i vezanog ga ostavi u njegovoj crvenoj sobi stavivši mu lance oko nogu i ruku, a na glavu zečije uši koje u spotu i sama nosi. Prvo mesto i zlatna domino medalja za Katarinu Grujić savremenu folk “kučku” koja se obučena u lance vrti na sopstvenoj vrtešci, koja bičuje pogledom, kocka se i ima sopstvenu limuzinu uz pomoć koje traži svoju novu žrtvu.

Izvor fotografija: pressserbia.wordpress.com, tračara.com, telegraf.rs

Milivoje Mili Čolić

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *