Koje pesme će se naručivati na Severininoj svadbi?

Svadba nisu sala ili šatra u kojoj se slavi. Svadba nisu ni hrana i piće koje se služe. Svadbu čine mlada, mladoženja i njeno veličanstvo muzika. Da li ste se možda pitali koje će se pesme naručivati na Severininoj i Igorovoj svadbi?

Dan kada će Severina reći sudbonosno “DA” Igoru Kojiću sve je bliži. Nedelju, 22.novembar 2015.godine zapamtiće kako oni, tako i domaća estradna scena. Više ništa neće biti isto, a ona će sa sebe konačno uspeti da skine žig “gospodarice prstenova“. Mnogo detalja procurelo je u javnost pa se već neko vreme zna da je na svadbu pozvano oko 500 zvanica, da cvetne aranžmane dizajnira čuveni Đorđe Varda, od cveća čija imena većina ne zna da izgovori, koje se specijalnim hladnjačama doprema iz inostranstva, a sve to košta 20 000 evra. Piše se da su za zvanice koje dolaze iz Evrope i sa prostora bivše Jugoslavije zakupili dva sprata hotela u kome će se održati svadbeno veselje. Kao mesto proslave spominje se beogradski hotel “Crowne plaza“. Mnogo je simbolike u tome što su Severina i Igor odlučili da svadbu naprave u stilu pozorišne predstave, sa naslovom “Moje srpsko venčanje“, koje će režirati Tomaž Pandur. Ostvarenja koja smo do sada imali prilike da gledamo, kada je Seve u pitanju, ostavila su nas bez daha, ostaje samo da vidimo kako će ulogu mladoženje odigrati “Keba nejaki“. I dok mediji nastavljaju sa spekulacijama oko hrane, pića, torte i spiska zvanica, te ko je dobrodošao, a ko od rodbine i prijatelja nije poželjan, ja idem korak dalje i tvrdim da je za jednu svadbu najvažnija muzika. Nema sumnje da će se mikrofona latiti skoro svi pevači koji budu na veselju, dok novine pišu da će po specijalnoj želji mlade goste zabavljati Tanja Savić, Ana Bekuta, Saša Matić i Ministarke. Sve je to lepo, ali muzičke želje bliže i dalje rodbine, kao i prijatelja itekako mogu da unište ili poprave atmosferu jedne svadbe. Shodno situaciji i svim događajima koji su prethodili ovom venčanju lista pesama i zvanica koje će ih naručivati mogla bi da izgleda ovako?!

Milan Popović

Jasno je da Milan Popović neće biti gost na ovom venčanju. Ipak, njegovo prisustvo će se svakako osetiti. Ako u obzir uzmemo baš sve okolnosti Milan Popović bi recimo tog dana mogao da putem radio stanica, u vidu muzičke želje, čestita svojoj bivšoj konačno sklapanje braka. Prigodni stihovi bi bili: “Ranila me jedna žena, ranila za sva vremena, srce uzela, dušu opila…ej žena“.

Poslušajte pesmu “Žena” koju izvodi Radoslav Rodić Roki.

Redakcija magazina “Story”

Nema sumnje ko će dobiti eksluzivno pravo za objavljivanje fotografija sa Severininog i Igorovog venčanja – magazin “Story”. Uredništvo i članovi redakcije sigurno će biti prisutni, a najbolji stihovi uz koje bi mogli da se razgale su oni iz pesme Lepe Brene: “Lova, lova, lova padaće sa krova“. Ova pesma je vrlo vesela i prpošna tako da će svakako odgovarati prilici.

Poslušajte numeru “Disko urnebes” koju izvodi Lepa Brena.

Ortaci Igora Kojića

Bez obzira što je vrlo kratko trajao, Igor je imao život i pre Severine. Jedan “astal” sigurno će biti rezervisan i za njegove drugare iz detinjstva, kojima za razliku od njega detinjstvo još uvek traje. A oni, mladi pa ludi, nemaju veze s vezom, još ne znaju gde je levo, posle trećeg piva ima u glas da zapevaju: “Znam da nema ništa od toga, boli me jer ne smem ni da probam, nije legalno kao da je droga, jer ona je keva ortaka moga“.

Poslušajte pesmu “Keva” koju izvodi Marko Mandić.

Severinina mama Ana

Mediji su u mnogo navrata prenosili kako Sevkina majka ni malo nije zadovoljna ćerkinim izborom. Kako stvari stoje i mama Ana je legla na rudu, pa ne može se čovek baš svaki dan sprijateljiti sa Draganom Kojićem Kebom. Pesma “Hurem“, koju je Severina snimila u njenu čast, ni malo nije prikladna, a kako je i majka shvatila da je konačno udomila ćerku i to na pragu pete decenije života sigurno će na ćerkinoj srpskoj svadbi zapevati: “Ova kuća puna sreće, puna sreće i veselja“.

Poslušajte pesmu “Ova kuća puna sreće” koju uživo peva Željko Jevtović Jele.

Nataša Kojić Taša

Dolazak rođene Igorove sestre visi o koncu. Mediji mesecima unazad nagađaju kako je njena veza sa izvesnim crncem stvorila veliki problem u porodici. Ona je daleko, a uprkos tome prinuđena je da krije svoju vezu i svog izabranika. Ako ipak dođe iz Amerike sa svojim bratom proveseliće se uz stihove: “A ljubi te sestra nemoj tajnu da mu odaš (misleći na roditelje) tako ti sunca i zemlje kojom hodaš“.

Poslušajte numeru “Ljubi te sestra” koju peva Mira Kosovka.

severina i igor vencanje pod vodom estradanje

 Olja Kojić

Jedna je majka, a majka oženjenog muškog deteta je i svekrva. Jednostavno: “Tri metera somota, zar te nije sramota, da ti ljubiš mladog momka, matora devojka“.

Poslušajte pesmu “Tri metera somota” koju izvodi Zvonko Bogdan.

Igor Kojić

Postoje teorije koje tvrde da se mnogi muškarci baš na svojoj svadbi, polupijani, preispituju o ispravnosti svoje odluke da se ožene. Ukoliko se ovo desi i Igoru on bi svoju dilemu sigurno lakše podneo uz stihove: “Tvoje godine traže, nešto lažno i umirujuće, bijeg od vode i struje i sigurnosti. Znam po sebi, noge kao da žure željne avanture, da si deset mlađa, a da si opet ti“. Ukoliko do ovoga ne dođe i sve bude u redu, Igor će sigurno naručiti neku veselu, vrcavu pesmu svoje supruge uz koju je odrastao, recimo pesmu “Krivi spoj“.

Poslušajte numeru “Deset mlađa” koju peva Dino Merlin.

Severina

Prosto kao pasulj, “Mlađi, treba mi neko malo mlađi” stihovi su koje će mlada sigurno zapevati na mikrofon. Mlada se ne može zadovoljiti samo jednom pesmom. Prikladna bi bila i ona od Brene “Dečko mi je školarac, pa mu šaljem džeparac“, zatim “Čuvala me mama za velike stvari, čuvala me mama za lepi svet“.

Poslušajte pesmu “Mlađi” koju peva Sanja Maletić.

Dragan Kojić Keba

Postoji samo jedna pesma koja će u dert baciti oca i svekra Dragana Kojića Kebu. Marinko Rokvić da se podseti teksta svoje pesme koju je sa svojim sinom otpevao 2003.godine, da podmaže grlo i spremi se za dobar bakšiš. Pesma ide ovako: “Samo tebi mlade žene u zagrljaj lete, kad te s njima vidim i želja me mine, tad pomislim ja u sebi I TATA BI SINE… Delićemo sve na pola, život ovaj kratko traje…

Poslušajte pesmu “Delićemo sve na pola” koju u duetu pevaju Marinko i Nikola Rokvić.

Izvor fotografija: tracara.com, radiosarajevo.ba

Milivoje Mili Čolić

 

 

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *