10 prigodnih pesama JK za Anastasijino punoletstvo

Spisak pesama za Anastasijino punoletstvo sigurno je sastavljen, ali verovatno su zaboravili da na isti stave i pesme Jelene Karleuše.

Ni najobičnijoj ćerki nije lako kada se bliži dan kada će postati punoletna, ja samo mogu da zamislim kako je tek “jedinoj srpskoj ćerCi”, maloj mezimici koja će konačno dobiti ličnu kartu i uspeti “ukus vina i ljubavi da proba” kako to slikovito peva Nedeljko Bajić Baja. Moć moje vizuelizacije je izvanredna, pa takođe mogu da zamislim i ludnicu koja mesecima vlada u najpoznatijoj vili na Dedinju pred “vatreno krštenje” i ulazak male Anastasije u svet odraslih, koje će se desiti 25. maja 2016. godine.

Po pisanju žute, šarene štampe i ovdašnjih portala na žur je pozvano “kuso i repato”, pa sažaljevam domaćicu koja mora da obezbedi dovoljnu količinu kiflicabez ništa”, ruske salate, uštipaka od mesa i ćevapčića. Uz dobar i obilan “mezetluk” obavezno je i piće, pa se pitam koliko će novca otići na žuti i crni sok, kao i na žestinu u vidu “Travarice”, “Vekije” i “Lincure” uz koje valja nazdravljati sa gostima. Ali, neka svaki gost u beli koverat stavi 35 evra i na taj način, što bi se reklo, isplati svoje mesto, a ostaće i za “punoletnicu”.

Ipak, na svakom slavlju, a na punoletstvu posebno, najvažnija je muzika, dobra i vesela atmosfera. Ako muzika štima sve ostalo pada pod sto, dok su gosti na stolu. Nema sumnje da spisak pesama za Anastasijino punoletstvo nije sastavljen. Na njemu se sto posto nalaze najveći hitovi mama Cece, kume Viki Miljković, a našlo se i nešto od Betovena, jer će slavlju prisustvovati i Dragan Marković Palma. Nemoguće je zamisliti ovakvu proslavu bez pesama Saše Matića, Ace Lukasa, Ace Pejovića, Mire Škorić, Sanje Đorđević, Goce Božinovske, Tozovca, Lepe Brene, Zdravka Čolića, Miroslava Ilića, Zorice Brunclik, Snežane Đurišić… Ali isto tako bih desnu ruku stavio u vatru, da su sluđeni spiskom gostiju, obavezama oko ića i pića, kao i odabirom stajlinga, frizura i šminke, slučajno zaboravili da na spisak stave i pesme Jelene Karleuše. Nije da nisu hteli, samo su zaboravili. Zato sam tu ja, da ih podsetim i sastavim spisak od 10 prigodnih pesama Jelene Karleuše koje bi mogle da se nađu na repertoaru radnih pevača koji će zabavljati goste na “rođendanu veka”. Kad je bal, neka bude “Maskarada”.

Spisak pesama

 

1. Krimi rad

2. Žena zmija

3. Sudbinu poreci

4. Grom nek’ ubije

5. Ko ovu dramu režira

6. Baš je dobro biti ja

7. Bezobrazna

8. Nije ona nego ja

9. Tihi ubica

10. Zar sam ja to zaslužila

 

Izvor fotografija: cliparts.co

Milivoje Mili Čolić

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *