BOŽO VREĆO 10. MAJA NA KOLARCU

Umetnik, interpretator i autor sevdalinki Božo Vrećo nastupiće u Beogradu.

Umetnik, interpretator i autor sevdalinki Božo Vrećo tokom poslednjih nekoliko godina postao je ne samo regionalna, već i evropska i svetska muzička senzacija. New York Times je ovog lirskog tenora nedavno okarakterisao kao „Čoveka anđeoskog glasa, koji dotiče srca i miluje duše!“, te ga dodatno istakao kao sinonim potpune slobode.

Božo Vrećo Blog ESTRADAnje

Muško-ženska dualnost Bože Vreće iz koje proizlazi posebna dramatičnost i virtuoznost, njegovu a capella interpretaciju sevdalinki čine istinski emotivnim doživljajem. Vrećo je do sada objavio četiri studijska albuma, a poslednji pod nazivom “Pandora”. Tokom leta  2017. godine izaći će i njegov peti album, „Božo Vrećo- live in Paris“ – radi se o snimku koncerta “uživo” iz čuvenog pariškog Théâtre Le Palace.

Božo Vrećo živi i stvara u Sarajevu, a zanimljivo je istaknuti da je po struci magistar arheologije. U nekoliko navrata je javno izjavio da je njegova najveća iskopina upravo bila sevdah, ali „onaj koji se pritajeno brusio i stvarao u njemu, sve dok nije ugledao svetlost dana i zasjao punim sjajem“

Na repertoaru predstojećeg, iščekivanog koncerta u Kolarcu uz tradicionalne sevdalinke, Božo Vrećo uvrstit će i autorske sevdalinke, pri čemu valja istaknuti njegov neosporan talenat i umeće u autorstvu novih sevdalinki, gde je svojim stvaranjem popunio prazninu koja je trajala više od trideset godina, koliko nisu pisane nove sevdalinke.

 

Karte su prodaji po ceni od 1000 i 1200 din na blagajni Kolaraca i Eventim-a.

Izvor fotografija: Promo

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *