Humanitarno veče poznatih “Šta nam teško da budemo ljudi”

30. marta u prestoničkoj kafani “Šta nam teško” održaće se humanitarno veče poznatih pod nazivom “Šta nam teško da budemo ljudi“.


Humanitarna fondacija Novi Beograd prikuplja novčana sredstva za Miu Torbicu. Mia je rođena 2007. godine, a sa samo šest godina dijagnostikovana joj je limfoblastna leukemija, kada je i primljena u Dečiju univezitetsku kliniku Tiršova. Mia je lečena hemoterapijama do maja 2015. godine, kada su lekari zaključili da je izlečena. Međutim, samo nekoliko meseci kasnije, konstantovane su dve promene na mozgu i leukemija se vratila u mnogo agresivnijem obliku.

Njeno zdravstveno stanje je izuzetno ozbiljno i lečenje zahteva osim hemoterapije, zračenja i transplataciju koštane srži. Prema mišljenju lekara, šanse za Miu su znatno veće ukoliko se transplatacija izvrši u inostranstvu. Nakon ostvarenog kontakta sa dečijom klinikom u Rimu, porodica je odlučna da usmeri sve svoje snage kako bi Miu odveli na lečenje. Sredstva za odlazak i intervenciju su velika, a Mia je izuzetno hrabra i mora što pre otići i započeti lečenje.

Hajde da omogućimo Mii da što pre ode i vrati se oporavljena i nasmejana i nastavi da se igra sa svojim sestrama i najboljim drugaricama.

Svoje učešće na ovom humanom događaju najavili su mnogi pevači sa naše muzičke scene. Među nima su Olja Karleuša, Filip Mitrović, Katarina Živković, Jadranka Barjaktarović, Nemanja Stevanović, Deni Boneštaj, Ivana Pavković, Vanja Mijatović, Ivana Kostić, Big mama, Marina Stankić. Veliku podršku događaju dali su i Željko Vasić i Milica Pavlović. Sve učesnike pratiće vrsni muzičari benda “Ambasador“, a program vodi Mirko Pučijašević koji je medju pevačima i širokim auditorijumom cenjen i poznat kao autor i voditelj emisije “Ispuni mi želju“.

Ovom prilikom Vas pozivamo da prisustvujete ovom lepom i humanom događaju, jer “Šta nam teško da budemo ljudi?!

Da pomogneš Mii upiši 132 i pošalji SMS na 3030! Takođe, Mii možeš pomoći i uplatom sredstava na dinarski ili devizni račun, kao i uplatom preko linka e-doniraj na sajtu www.budihuman.rs.

Izvor fotografije: budihuman.rs

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *