Jasna Đokić proslavlja 20 godina karijere

Solističkim koncertom na velikoj sceni “Kolarca“, Jasna Đokić će proslaviti 20 godina muzičke karijere.

Svojim interpretacijama zabavnih i narodnih pesama sa prostora Srbije i Balkana, estradna umetnica i profesorka muzičke umetnosti obojiće repertoar solističkog koncerta na velikoj sceni “Kolarčeve zadužbine“, koji će biti održan u ponedeljak 27. novembra sa početkom u 20:30 časova.

Jasna Đokić interpretatorka starogradskih bisera snimljenih za trajni arhiv Radio Beograda i Radio Televizije Srbije, istaknuta po mnogobrojnim priznanjima, nagradama za doprinos muzičkoj umetnosti zabavne i narodne muzike, na koncertu će pevati u pratnji umetničkog orkestra Ministarstva odbrane Republike Srbije ,,Stanislav Binički” i tamburaškog orkestra iz Novog Sada “D7”.

Jasna Đokić – slavljenica

Publika će imati prilike da uživa u poznatim melodijama zabavne muzike koje su izvodili najpoznatiji jugoslovenski izvođači zabavne i džez scene, u pesmama stare gradske pesme, pesmama ansambla Đerdan, romske muzike i ostalih melodija drugih krajeva nekadašnje Jugoslavije. Naravno, predstaviću se i hitovima sa mojih dosadašnjih albuma”- izjavila je Jasna, o konceptu koncerta.

Repertoar sam birala tako jer želim da pevam numere uz koje sam rasla i koje su uticale na moj umetnički, razvojni put. Srećna sam što ću 20 godina rada i postojanja na muzičkoj sceni Balkana obeležiti koncertom u ustanovi kulture na sceni “Kolarca”, sa ljudima koji prate godinama sve ono što radim. Dođite da se družimo i pesmom putujemo”- dodala je pevačica.

Jasna Đokić je dobitnica mnogih značajnih muzičkih priznanja, a nedavno je nagrađena muzičkim priznanjem “Balkanske nagrade” u kategoriji ,,Ekskluzivac PGP RTS” za izvanredan doprinos muzičkoj umetnosti Srbije i Balkana.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *