Zorana Pavić: U životu može svega da mi bude dosta, samo nikada muzike!

Zorana Pavić, pop-rok pevačica, vlasnica hitova koji se rado slušaju i pevaju, ličnost pozitivne energije i šarma koji pleni, objavila je novu pesmu “Dosta je bilo” u izdanju Jugoton – Croatia recordsa.

Tekst za pesmu “Dosta je bilo” napisali su Lana Toković i Patricia Jašović, muziku Lana Toković, dok aranžman potpisuju Lana Toković i Dejan Pandurović- Pax.

U životu može svega da mi bude dosta, samo nikada muzike. Privilegija srećnih ljudi je da se bave poslom koji vole, a muzika je najlepši mogući način na svetu, da iskažeš svoj doživljaj duše“- rekla je Zorana povodom objavljivanja nove pesme.

Omiljena među kolegama i novinarima, zbog svoje duhovitosti, smeha i dobronamernosti prema svima, Zorana ima puno prijatelja i saradnika, koji su joj već poželeli sreću sa novim singlom. Tako je novinar Marko Spirić zapisao: “Zourana u očima nosi osmeh, u srcu med u glasu san, kada se sve to poveže u jednu celinu dobija se portret od mnogo nijansi, slojeva i kontrasta, koji nisu na prvu loptu i ne otkrivaju se tako lako, ali jesu živopisni i upečatljivi. Njeni snovi su od slika, oblika i boja, ona ume da sanja na javi. Zourana nije osvojila publiku preko noći, nikada joj to nije bila namera, a ni cilj. Ona ima svoju priču, svoj san, svoj put, tako je sazrevala ne samo u muzici, već i u životu. Često je realnost, koja nikome od nas ne dozvoljava ni trenutak zanesenosti, vraća na zemlju, kada to ne želi, ali ona ne odustaje od svojih snova, jer bi tako odustala od sebe. Romantični mangup, kako je neko nazvao, puna strasti i emocija, nastavlja tamo gde je stala.”

Zorana Pavić Estradanje

Godine 1991. na festivalu “Chesme” u Turskoj, predstavljala je Jugoslaviju i pobedila sa pesmom Radeta Radivojevića “Ritam ljubavi”, koju je tom prilikom, otpevala na engleskom jeziku. Zorana je do sada objavila devet albuma, a prvi koncert u Sava centru održan 1998. godine, biće upamćen, osim po fantastičnoj atmosferi, specijalnim svetlosnim efektima, gostima iz inostranstva – grupi „Bellini“, i po izvođenju pesme „Nekako s’ proleća“ u neponovljivoj formaciji Dragan Bjelogrlić – Nikola Kojo  – Zorana.

Pesme koje će se uvek slušati su: „Sanjam te još“, „Ne dam ti da ostariš“, „Da mi ime ne zaboraviš“, “Hoću da sam slobodna“, “Žetva“… Njih je publika horski pevala i na drugom koncertu u Sava centru, 2008. godine, a ostao je zapamćen i nastup u Bugarskoj, u Varni, na poznatom pop festivalu.

Zorana Pavić je snimila 15 dueta, sa glumcima (Dragan Nikolić, Dragan Bjelogrlić, Nikola Kojo), sa sportistima (Mateja Kežman, Đorđe Pantić i Aleksandar Šapić) i sa pevačima (Gale Kerber, Tijana Dapčević, Extra Nena, Jellena, Gordana Goca Lazarević, Marina Živković, Jovana Pajić i Dača Duck).

Snimila je preko 50 spotova, izdala tri DVD-ja, od kojih je jedan monodrama „Kad žena voli“ (2005), koju je sama napisala i izvela. Jedna je od glavnih aktera, glumica, u urnebesnoj komediji “Ko vam dade predstavu”, koja se na duhovit način bavi kritikom društva.

Poslušajte novu pesmu Zorane Pavić “Dosta je bilo”.

Fotografije: Nemanja Stanojčić
Milivoje Mili Čolić

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *