Lepa Brena i greške u spotu “Žali Bože”

Lepa Brena  je snimila spot za pesmu “Žali Bože” i sve bi bilo u redu da se “Toxic” ekipi nisu potkrale neke male greške. Ali, Mili je providur!

Dan zaljubljenih bio je odličan povod da Lepa Brena predstavi svoju novu pesmu i spot “Žali Bože“. Vesela pesma koja je posvećena savremenim, slobodoumnim ženama, koje preuzimaju inicijativu, kada je ljubav i osvajanje u pitanju, delo je Damira Handanovića i Marine Tucaković. Ekranizaciju pesme, Lepa Brena, je kao i u slučaju numere “Ljubav nova“, poverila izuzetno popularnoj ekipi “TOXIC entertainment“. Spot i pesma, za četiri dana, na YouTube kanalu, izbrojali su oko 160 000 pregleda. Fanovi se nisu štedeli kada su komentari u pitanju, ali čini se da su mnogo više zadovoljniji pesmom, nego spotom. To me je nateralo da spot sa posebnom pažnjom odgledam i više od deset puta, pored toga što sam podigao broj pregleda i naučio pesmu napamet, pronašao sam i greške koje su mi jako zasmetale. S obzirom da je u pitanju najveća i najlepša Lepa Brena, nisu smele da se dese.

Lepa Brena Zali Boze Estradanje

Na fizički izgled Lepe Brene u ovom spotu niko nema zamerke, pa ni ja. Posle dužeg vremena Brenu vidimo sa dugom i puštenom kosom, koja je i osamdesetih bila jedan od njenih zaštitnih znakova. Kreator Predrag Đuknić, koji je dizajnirao svu garderobu koju Lepa Brena nosi u ovom spotu, predstavlja je u dva svetla. U prvom delu ona je dama, bukvalno, ovog časa pristigla iz Monte Karla, dok u drugom delu spota, u haljini sa šljokicama, ona je majstor dobre zabave i štimunga.

Ideja za spot je odlična. Trend “brzih sastanaka” je svetski rasprostranjen, ali kako je pesma brza, spot je morao biti mnogo, mnogo dinamičniji. Dok neki fanovi naglašavaju da je spot pun “matorih i izboranih ljudi“, koji spot samo ruže, ja se sa tim ne bih složio. U spotu su normalni ljudi, različitih životnih dobi, koji su došli da “Nađu ljubav za 5 minuta“, a ljubav traže i potrebna je svima, i onima bez i onima sa borama. Mojoj opservaciji i percepciji su drugi detalji upali u oči, pa krenimo redom.

Gde je nestao sto broj 5?

Lepa Brena na početku spota dolazi na “brzi sastanak”, seda ispred “kandidata” na sto broj 4. Ništa čudno dok nisam primetio, da je ispred stola broj 4, sto broj 6, a iza stola broj 4, sto broj 3! Nameće mi se pitanje, gde je nestao sto broj 5?! Detalj i sitnica o kojoj je neko morao da povede računa!!!

Šešir i naočare nestali u akciji!

Predstavljajući se gospodinu koji sedi preko puta nje, Brena u spotu skida šešir i naočare, i logično ih spušta na sto. Već u sledećoj sceni u kojoj ustaje, u kadru je i sto, ali prazan, bez šešira i naočara za sunce na njemu. Ko je Lepoj Breni “na brzom sastanku” uspeo da skloni ili ukrade beli damski šešir i naočare za sunce? Ko?

Da li su čizme otkopčane ili zakopčane?

U drugom delu spota, Lepa Brena se iz žene koja je došla na “speed date“, pretvara u zvezdu koja dosadnu i monotonu atmosferu u sali podiže do vrhunca dobre zabave. Reditelju spota nije uspelo da stvori takav utisak, zabava je mlaka, a montažer spota je, po mom mišljenju napravio veliki propust. Dok sa orkestrom peva na sceni, Brena na sebi ima roze kratku haljinu i bež čizme iznad kolena. Ne znam zašto je neko rešio da Breni pokrije noge, posebno što su ruke pokrivene, ali neću i ne mogu da se ovde bavim modom, jer to nije sfera mog delovanja. Mom oku je mnogo više zasmetalo što su čizme čas otkopčane, a čas zakopčane, a za to krivim samo onog ko je spot montirao. Reći će neko da preterujem, ali meni ove sitnice samo kvare utisak.

Svako ko me malo bolje poznaje zna da ja obožavam Lepu Brenu! Mogu da se zakunem da znam sve njene pesme počev od “Snela koka jaje” pa sve do “Žali Bože“, ali ove sitnice mi jako smetaju. To nisu propusti Lepe Brene, već tima sa kojim ona radi. Jednom sam na svom Facebook profilu napisao da toliko volim Lepu Brenu da bih besplatno radio u njenom timu i samo rasčešljavao rese na njenim haljinama nakon koncerata i nastupa. Ovom prilikom ponavljam, Breno zaposlite me u svom timu, rasčešljavaću rese na haljinama i voditi računa o ovakvim sitnicama. Obećavam!

Izvor fotografija: vesti.rs, youtube.com

Milivoje Mili Čolić

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *