Haštagovi Saše Matića

Reklamna kampanja za koncert Saše Matića sadrži i jedan veoma čudan haštag.

Dobro je poznato da je u ljubavi i ratu sve dozvoljeno, ali čini mi se da je i šou-biznis još jedna sfera u kojoj se zarad marketinga i publiciteta radi sve i svašta. Osnov uspešne egzistencije na domaćoj estradi u XXI veku je šokirati, skandalizovati i privući pažnju na sebe na bilo koji način. Ovom trendu očigledno nije odoleo ni Saša Matić reklamirajući svoj koncert.

U “Kamarad” produkciji, Saša Matić će 8.marta održati, kako kaže reklama, “SPEKTAKL u 3 čina” u Kombank areni. Koncert će otpočeti brzim pesmama i klupskom atmosferom, potom će svoju publiku častiti kafanskim dertom, a sam kraj biće rezervisan za njegove najlepše balade. Reklamna kampanja je grunula, tradicionalno, na TV stanicama i radio talasima, ipak jednu sasvim drugu, možda originalnu i za Matića nesvakidašnju dimenziju dobila je na najpopularnijoj društvenoj mreži Instagram, kojoj sve manje mogu da odole zvezde domaćeg estradnog neba.

Na zvaničnom Instagram nalogu srpskog Rej Čarlsa, @sasamatic_official, svakodnevno se pored fotografija koje čine njegovu na prvom mestu poslovnu svakodnevicu, postavljaju i fotografije specijalno kreirane u marketinške svrhe predstojećeg koncerta. Kao okidač za reklamnu kampanju iskorišćen je naziv njegovog velikog hita iz 2001.godine “A ti si izabrala njega” koji je ispisan na crno-belim fotografijama iz najpoznatijih holivuskih filmova, na kojima su ličnosti, koje su današnjim generacijama, onima koje Sašu najviše i slušaju daleko kao i svi mi od Velikog medveda. Baš me zanima ko je od današnjih generacija razumeo ovu kampanju koja kao da je “božemeoprosti” kreirana za pokojnog Dragana Stojnića. Moram da vam priznam da me je začudila činjenica da baš Saša Matić pravi koncert na Dan žena. Prvo ovaj datum, pravio ili ne pravio koncert, nepisanim estradnim dekretom pripada isključivo Željku Samardžiću. Drugo, za mene samog možda i važnije, Saša Matić mi nikada nije delovao kao pevač koji se loži na te “pičkopaćeničke” i “plačipičkaste” datume. Nikada njegov, u većini slučajeva izrazito muški, švalerski i jebački repertoar ne bih mogao da vežem za neki Dan zaljubljenih ili Dan žena. Realno, recite mi kojoj će to ženi na tom koncertu biti baš “bogougodno” i onako srce puno ljubavi, kada je njen dečko zagrli i otpeva joj “…nađi novu ljubav, novo nebo…”, ili onaj čuveni “Ruzmarin” u kome mladoženja noć pred svadbu kreše drugu devojku. Da ne spominjem onu alkoholičarsku pesmu koju baš volim, sa stihom “…a dobro je dok znam da ovaj viski sipam sam”, zatim onaj hit “Ne čekaj me došli su mi drugovi” ili “…dam joj pušku u ruku neće da me ubije, bacim flašu da se sečem neće da se razbije”… A i njegov poslednji hit baš je stvoren za Dan žena, a kaže:”…lagala je grade da voli balade, samo mene i samoću, sunce mi ne sija ukrala ga zmija…”. Ma dajte molim vas, ali ko mene pita “briči li se vladika”, ko voli neka ide i izvoli!

O svemu ovome intenzivno sam počeo da razmišljam kada sam obratio pažnju na haštagove koji se nalaze ispod fotografija koje reklamiraju koncert. Pored očekivanih kao što su: #DanZena, #SasaMatic, #ATiSiIzabralaNjega, #MojGrad, nalazi se i haštag #NijeZeljko?! Ni malo mi nije jasno šta je Saša Matić, ili tvorac ove kampanje želeo da postigne? Na prvi pogled moglo bi se reći da je u pitanju fora, ali priznaćete da je malo jeftina. Ako si već “ukrao” termin svom starijem kolegi, ne moraš to dodatno isticati putem haštaga. Možda je Saša samo hteo da naglasi publici da iako je koncert 8.marta, da tamo ipak neće videti Željka Samardžića, ali čemu to jer sam ubeđen da publika zna kako obojica izgledaju, pa umeju da naprave razliku i sami znaju da kada na slici vide Sašu da to ipak “nije Željko“!

U ovoj situaciji jedini estradno i politički korektan haštag koji bi trebalo da se nađe ispod fotografija koje reklamiraju koncert mogao bi da bude #NijeDejan.

Sasa Matic Instagram Estradanje

Sasa Matic Instagram hastag Estradanje

Zapratite Sašu Matića, koji nije Željko, a nije ni Dejan, na Instagramu: @sasamatic_official .

Izvor fotografija: alo.rs, print-screen Instagram.

Milivoje Mili Čolić

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *