Izbrojao sam koliko puta Rada Manojlović mlatne glavom u novom spotu

Rada Manojlović i čari scenskog nastupa.

Narodna izreka “Klima glavom kao žedan konj” postala mi je jasna tek kada sam ozbiljnije počeo da pratim scenski nastup Rade Manojlović. I dok njene koleginice imaju unapred uvežbane koreografije, skaču, ređe preskaču gajtan mikrofona, ‘vataju se gde stignu i trte, Rada isključivo klima i mlati glavom.

Ova “mlatimudija” glavom i zabacivanje kose postala je vremenom i njen zaštitni znak. Upravo taj pokret osnovna je stvar koju koriste oni koji je imitiraju. Kako “estradalnici” u poslednje vreme ne znaju gde udaraju i trude se da na sve moguće načine priviku pažnju publike, Rada je verovatno poslušala nekog mnogo pametnog stručnjaka ili stilistu koji joj je savetovao da u poslednjem spotu bude žedna do granice dehidriranja i što više mlati glavom.

S obzirom na to da je spot sniman na livadi i da je Rada u nekim kilotama i brushalteru preko kojih je obukla neku providnjikavu ‘aljinu koju je Majka nosila još davne 1994. godine, trči i skače tamo-vamo, asocijacija na narodnu izreku i punu čašu vode bila mi jedina stvar koja mi je pala na pamet.

Pažljivo sam slušao pesmu koja zvuči kao da ju je odbila Aleksandra Prijović, ali iritantno zabacivanje glave i kose koja izgleda kao metla me je dovodilo do ludila! Da se ne bih krstio s obe ruke, seo sam i počeo da brojim koliko puta je zamahnula glavom. Da jesam, kunem vam se životom i ranjenom dušom svom.

via GIPHY

Verovali ili ne, ali tokom pesme “Spavaj mirno“, koja traje 4 minuta i 7 sekundi, Rada Manojlović mlatne glavom 36 puta. Nisam računao lagano mrdanje glave uz čežnjiv pogled, već samo strasno, odsečno mlaćenje u stilu Damjanov Zelenko. Tako ja izbrojah 36 puta, ostadoh zatečen i zadivljen kako nije dobila lagani potres mozga? A možda ga već i ima kada je dozvolila sebi da novu pesmu promoviše uz ovakav spot?!

Izvor naslovne fotografije: Print screen YouTube

Milivoje Mili Čolić

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *